A KLUBRÓL

A Második lépés Klub 2012 decemberében indult útjára. Elsősorban a nyiroködémával élő emberek és családtagjaik megszólítása volt a cél,
olyan típusú segítség nyújtása, amely a betegséggel való lehető legtermészetesebb együttélésre fókuszál.

Klubról

Mivel a nyiroködéma hagyományos értelemben nem gyógyítható „csak” kezelhető, a terápia sikere nagyban függ az érintett együttműködésétől, hozzáállásától, ugyanis a kezelés során elért eredmények fenntartásához egyfajta szemléletváltás, újfajta odafigyelés szükséges. A Második lépés Klub ebben az életmódváltásban igyekszik minél szélesebb körű támogatást nyújtani. Az első lépés, hogy sikeresen túl vagyunk az első kezelésen, a második pedig, hogy a hétköznapokba visszatérve kialakítunk egy új életformát, amibe beépítjük a terápia során megtanultakat.

A Klub nem egy zárt közösség, bárki csatlakozhat, aki szeretne. Természetesen fizetni sem kell érte, teljesen ingyenes. A cél, hogy minél többen legyünk, hogy a lehető legtöbb nyiroködémával élő ember tudjon arról, hogy hová fordulhat, ha nem kifejezetten orvosi problémával kapcsolatban van szüksége segítségre.

HOGYAN SEGÍT A MÁSODIK LÉPÉS KLUB?

Amikor lehetőség van rá, találkozókat szervezünk, igazi klub rendezvényeket tartunk. Itt egyrészt pozitív példákon keresztül személyesen is megtapasztalhatják a résztvevők a kezelés eredményességét másrészt azt is, hogy mindössze egy kis szemléletváltással nagyjából ugyanolyan élet élhető, mint korábban. A beszélgetések során számos gyakorlati problémára is megoldást találhatnak (pl.: öltözködés, bőrápolás, fáslizási trükkök, táplálkozás, kompressziós harisnya viselés, stb.) illetve hasznos aktualitások is felmerülnek (pl.: mire kell vigyázni a nyaralás során, milyen a jó cipő, stb.)

Online állandóan elérhető a Klub a Facebook oldalán, illetve e-mailben is. A Facebook oldal lehetőséget biztosít egy szélesebb kör elérésére, a folyamatos kapcsolattartásra, illetve ezen felül hasznos platform az aktuális témák, információk, hozzászólások, kérdések, stb. számára.

Klubról

Az eltelt évek során bővült a profil, számos kapcsolatot sikerült kiépíteni szakemberekkel, az egészségügyben dolgozókkal, képző intézményekkel, segédeszköz forgalmazókkal. Ezáltal rendszeressé váltak a konferenciákon, továbbképzéseken, különféle szakrendezvényeken való megjelenések, részvételek is.

Fontos, hogy a nyiroködémás betegekkel foglalkozó szakemberek egyrészt ismerjék a Klubot, tudják javasolni a hozzájuk fordulóknak, másrészt, hogy a terapeuták is találkozzanak a „másik oldallal”, belelássanak az esetleges nehézségeikbe, megismerjék a nyiroködémával élők hétköznapi problémáit, illetve az azokra nyújtható megoldásokat, lehetőségeket is. Emellett – mivel sajnos még ma is kevés egészségügyben dolgozó szakember ismeri/ismeri fel a nyiroködémát – nagyon fontos felhívni a figyelmet a lymphoedemára, mint betegségre is.

Lassan valóra válik a terv, az országos szintű ismertség, valamint megvalósulhat az álom is és a Klub szellemisége eljuthat mindenkihez, aki nyiroködémában érintett: a legfontosabb, amit a Második lépés Klub közvetíteni szeretne, az a pozitív hozzáállás, a kitartás, az erő és az életöröm. Nyiroködémával együtt!

Klubról
Második Lépés Klub
Klubról

© Copyright -Második lépés Klub