Az alapítványról

A Második Lépés Alapítvány 2022-es év végi létrejöttével egy magasabb szintre emelkedett az eddig „csak” közösségként működő szerveződésünk:
tíz év után civil szervezet lettünk.

Céljaink

Fő feladatunk változatlanul a nyiroködémával élő emberek és hozzátartozóik támogatása, segítése, informálása. Közös célunk a lymphoedema következtében kialakult új élethelyzet elfogadása, a terápia beépítése a hétköznapokba, s az új életmód természetessé tétele.
Nagyon fontosnak tartjuk a témával foglalkozó szakemberek tájékoztatását és összekapcsolását az érintettekkel, illetve a létrejött együttműködés (compliance) erősítését, segítését.
Valamint elengedhetetlen a lymphoedema, mint betegség ismertté tétele is.

Tevékenységeink

Az alapítvány kiemelt tevékenysége továbbra is az, ami miatt a Második lépés Klub anno létrejött, a nyiroködémával élő emberek és hozzátartozóik számára beszélgetések, találkozók szervezése, lebonyolítása. Olyan közeg megteremtése, amely a lehető legalkalmasabb arra, hogy a résztvevők a számukra legmegfelelőbb módon kaphassanak segítséget, támogatást, információt; részesülhessenek közösségi élményben.
Szintén nagyon fontos az alapítvány céljaihoz illeszkedő konferenciákon, továbbképzéseken való részvétel; előadások tartása, valamint az információnyújtás mind a szakemberek, mind az érintettek számára. Ehhez kapcsolódóan nyomtatott és elektronikus anyagok készítése, terjesztése; megjelenés különféle médiumokban.
Mindemellett törekszünk együttműködéseket kialakítani más szakmai-, illetve civil szervezetekkel is.

A KURATÓRIUM TAGJAI

Dobozi Barbara

Dobozi Barbara

Ügyvezető
A kuratórium elnöke

Dr. Mohos Balázs

Dr. Mohos Balázs

Plasztikai- és rekonstrukciós sebész
Kuratóriumi tag

Füvesi Ágnes

Füvesi Ágnes

Szociálpolitikus
Kuratóriumi tag

Juhász Ferencné

Juhász Ferencné

Gyógytornász, nyirokterapeuta
Kuratóriumi tag

TÁMOGATÁS

A Második Lépés Alapítvány egyelőre még nem közhasznú szervezet, ugyanis ahhoz két lezárt üzleti évre van szükség (2024-ben válhatunk majd azzá).
Emiatt az adó 1%-os felajánlásokat sajnos még nem tudjuk fogadni.
Ha támogatni szeretnék az alapítványunkat, akkor azt adományozás formájában tudják megtenni banki átutalással, vagy postai készpénzbefizetéssel.

Bankszámla számunk: 10918001-00000120-12050016
Bank: UniCredit Bank

Köszönjük!


Második Lépés Alapítvány

1123 Budapest, Győri út 2/C. 2. emelet 6.

Adószám: 19349200-1-43

Nyilvántartási szám: 01-01-0013383

© Copyright -Második lépés Klub